Roušky a sety BARRIER® Universal získaly certifikaci udržitelnosti ISCC

V oboru výroby zdravotnických pomůcek a produktů čelíme výzvám nejen na operačních sálech či v lékařských ordinacích. Kromě zachraňování zdraví a životů pacientů a zlepšování zdravotní péče je v současnosti nezbytné vyvíjet a vyrábět produkty s ohledem na snižování emisí skleníkových plynů.

Pro zdraví lidí i přírody

Žijeme v době, kdy nám moderní věda a výzkum umožňují vyrábět velmi sofistikované a vysoce kvalitní zdravotnické pomůcky a produkty pro operační péči a léčbu ran. Inovace pro nás v Mölnlycke vždy byla a stále je nepostradatelnou součástí naší práce na všech úrovních. Dnes se kromě zdraví pacientů a pohodlí lékařů zaměřujeme také na to, aby naše řešení byla nejen funkční, ale také udržitelná.

Naše univerzální roušky a sety *BARRIER® Universal ISCC získaly certifikaci udržitelnosti dle systému ISCC (International Sustainability and Carbon Certification). Nabízí stejnou ochranu a flexibilitu jako standardní produkty *BARRIER® Universal: nepropustnost s vysokou schopností absorpce v kombinaci s adhezivními okraji přispívají ke snížení kontaminace rány a k omezení rizika infekce v ráně po operaci. Naše nové roušky a sety certifikované ISCC jsou navíc vyrobeny výhradně z udržitelných materiálů.

Udržitelnost celého dodavatelského řetězce

Pro získání certifikátu ISCC bylo při výrobě roušek a setů *BARRIER® Universal ISCC nutné spočítat objem biologického materiálu v celém dodavatelském řetězci. Výpočet tzv. hmotnostní bilance nám umožňuje vyčíslit množství nefosilního materiálu použitého při výrobě našich produktů. Cílem je v tomto případě zajistit, aby součástí celého dodavatelského řetězce byly pouze produkty a materiály s certifikátem ISCC.

Další součástí procesu je provedení analýzy životního cyklu (LCA), která pomáhá změřit a porovnat dopady na životní prostředí oproti standardním produktům či řešením.

Certifikace udržitelnosti ISCC je potvrzením toho, že plníme svůj hlavní cíl: zlepšovat efektivitu ve všech oblastech zdravotní péče a současně vyrábět udržitelné produkty a řešení.

*Před použitím si pozorně prostudujte návod k použití.

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím