Společnost Mölnlycke rekordně rostla i v turbulentním roce 2020

V roce 2020 byla celosvětově dominantním tématem pandemie koronaviru a to nejen v oblasti zdravotnictví. Zasaženy byly prakticky veškeré sektory ekonomiky i naprostá většina jednotlivců po celém světě. Více než 7 900 našich zaměstnanců pracovalo na maximální výkon, což umožnilo razantní navýšení produkce osobních ochranných prostředků. A výsledek je působivý: v roce 2020 vyrobily továrny Mölnlycke o 300 milionů kusů roušek, rukavic, ochranných plášťů a dalších jednorázových produktů více než v předchozích letech. Zároveň se dařilo plnit cíle v oblasti udržitelnosti.

Pandemie jako výzva i příležitost

Navzdory světové pandemii a ekonomickému propadu v mnoha sektorech se naší společnosti podařilo i v roce 2020 meziročně růst. Oproti předchozímu roku vzrostly naše prodeje o rekordních 18 %. Mezi další úspěchy loňského roku patří také udržení blízkého kontaktu se zákazníky prostřednictvím digitálních technologií a rozšíření profesionálního vzdělávání na on-line platformy.

Jako firma působící v oblasti zdravotnictví bylo naším hlavním cílem během pandemie dodávat lékařům a zdravotnickému personálu nejkvalitnější produkty a maximálně je podpořit v poskytování nejlepší péče o pacienty.

Velmi silně jsme rostli v západní Evropě, Latinské Americe a asijsko-pacifickém regionu, kde byla v souvislosti s pandemií po našich produktech extrémní poptávka. Na druhé straně prodeje produktů, které s pandemií nesouvisí, rostly méně, než se očekávalo. Tento vývoj byl ovlivněn především poklesem plánovaných operací v mnoha zemích, což ovšem opět souvisí s mimořádnými zdravotnickými opatřeními po celém světě.

Během roku 2020 jsme udělali vše pro to, aby naše produkty chránily lékaře a zdravotníky v první linii a dále jim umožnily zachraňovat co nejvíce lidských životů. Ke splnění tohoto úkolu nám pomohlo nejen navýšení výrobní kapacity v našich továrnách, ale také dlouhodobě dobré dodavatelské řetězce a vynikající vztahy s našimi zákazníky. Díky tomu jsme byli schopni dodávat miliony kusů ochranných prostředků našim zákazníkům po celém světě.

Růst s ohledem na environmentální odpovědnost

Naší vizí ovšem nejsou pouze dobré ekonomické výsledky a poskytování těch nejkvalitnějších lékařských řešení pro zlepšení zdravotnických služeb. Ústředním bodem celého našeho obchodního přístupu je také udržitelnost. To znamená nejen mít ty nejlepší vztahy se zákazníky, ale také provozovat veškerou činnost s ohledem na životní prostředí. I v roce 2020 se nám podařilo plnit byznysové cíle za dodržení závazků environmentální odpovědnosti.

Věříme, že díky našim skvělým zaměstnancům a zákazníkům budeme své obchodní i environmentální cíle plnit i v dynamickém roce 2021.

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím