Společnost Mölnlycke získala stříbrnou medaili za udržitelnost

Mezinárodně uznávaný hodnotitel udržitelnosti podnikání EcoVadis udělil v únoru 2022 společnosti Mölnlycke stříbrnou medaili. Naše společnost se tak v oblasti udržitelnosti zařadila mezi 11 % nejlepších firem na celém světě.

Udržitelnost je naší prioritou

Společnost EcoVadis je nezávislá a důvěryhodná organizace, s níž jsme spolupráci zahájili s cílem systematického shrnutí našich silných stránek a příležitostí v oblasti udržitelnosti podnikání. Proces hodnocení byl poměrně náročný a vyžadoval z naší strany shromáždění a poskytnutí obrovského množství dat a dokumentace. Velmi důležitou roli sehrála také kooperace napříč mnoha našimi týmy a odděleními.

Metodika EcoVadis spočívá na hodnocení 21 kritérií v oblastech životní prostředí, dodržování lidských práv a etiky, dodržování spravedlivých obchodních praktik a udržitelnost rozvoje. Výsledkem je analýza shrnující silné i slabší stránky s ohledem na naše zásady, aktivity a dosažené výsledky v oblasti udržitelnosti a sociální odpovědnosti.

Naše podklady byly hodnoceny po dobu 12 týdnů. Výsledky a zpětná vazba nám pomohly stanovit priority a plán pro zlepšení. Celý proces přitom probíhal za plné podpory našeho nejvyššího výkonného vedení.

Mezi 11 % nejlepších

Hodnotící mezinárodní auditorská firma EcoVadis udělila společnosti Mölnlycke stříbrnou medaili. Tohoto výsledku sice dosáhne celkově 25 % nejlepších společností, ovšem my jsme se díky hodnotě percentilu 89 zařadili mezi 11 % nejúspěšnějších. Obzvláště vysokého skóre dosáhl náš přístup k otázkám životního prostředí a lidských práv. Tímto úspěchem ovšem naše snahy zdaleka nekončí. Udržitelný přístup je jedním z hlavních dlouhodobých témat naší činnosti. I nadále se budeme zlepšovat a rozvíjet naše aktivity s ohledem na přírodu a udržitelnost. Výsledky auditu EcoVadis ukázaly, že tento přístup je správný.

Náš certifikát od EcoVadis je ke stažení zde.

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím